måndag 30 april 2018

En tripp till Makedonien.

 En liten tripp med kusinen till Makedonien är nu avklarad.  En så bra resa allt funkade inget strul.
Kom ner onsdag lunch, åkte hem tidig söndagsmorgon .
 Vi hade mellan 28 till 30 grader varmt. Flygplatsen låg bara 20 min. resa från vårat boende. Vi bodde mitt i staden Skopje. Vårat rum låg över ett shoppingcenter..........hur bra som helst.
 Det blev många promenader i den vackra staden, Många vackra byggnader och statyer samt stora fontäner. Det fanns hur många skobutiker och klädaffärer som helst. Vi var i gamla stan med alla sina hantverkare, har aldrig sett så många skräddare och guldaffärer. Längst upp i gamla stan fanns en stor bazar med massor av saker.
 Maten är så god och billig, fick tänka många gånger när vi skulle betala om det verkliga kunde vara så billigt. Cocktail, öl, mat och kaffe ca 90 kr. En god middag kostade ca 45 kr , cocktail ca 25 kr och en machiatokaffe ca 11 kr.
 Vi åt och drack gott under hela resan, inget var dåligt. Kläder var också billigt, då menar jag lite bättre kläder......så billigt. Kunde få en snyggklänning för ca 250 kr.
 Lite kultur han vi med, vi var på ett vackert museum i Skopje, fanns fler att välja på men vi tog ett som visade mycket hantverk som dom hade grävt upp runt om i Makedonien. Repliker av Alexanders den stores sarkofag , vaxfigurer och mycket mer.
Denna kvinna är Moder Theresia som är född i Makedonien. Detta är hennes födelsegata, där det ligger en vacker byggnad tillägnad henne.

Åker nog tillbaks nästa år igen, tar med mej fler vänner som kan avnjuta mat , dryck, shopping och lite kultur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar